04.01.2015

De multe ori am fost intrebata care sunt secretele mele, cum de am facut ca blogul Pofta Buna! sa ajunga atat de repede printre cele mai bune.

Care sunt secretele unui blog de succes?
Nu stiu daca blogul meu chiar este printre cele mai bune, dar cu siguranta a depasit de mult media. Si asta am obtinut-o intr-un singur an. Degeaba explici oamenilor ca e foarte mult de explicat. Chiar aseara ma intreba cineva care sunt secretele unui blog de succes. Ca a auzit ca se castiga zeci de mii de euro din blogging si vrea sa-si faca 10 bloguri, ca sa castige bine. Wow!! As vrea sa cunosc si eu bloggerul roman care castiga zeci de mii de euro din blogging. Iar ca sa ai 10 bloguri cu adevarat bune, care sa produca zeci de mii de euro... hm, doar sa fii robot ca sa scrii atat. Si sa scrii si bine.
Hai sa va spun cateva lucruri care fac un blog sa fie bun:
-sa ai continut original, scris de tine, nu copiat sau furat de la altii;
-sa ai poze frumoase, sugestive, care sa atraga, dar tot ale tale sa fie, nu copiate;
-sa scrii des, zilnic sau macar de 3 ori pe saptamana;
-sa scrii despre ceea ce stii bine cu adevarat, nu din auzite, sa aduci informatii corecte, nu jumatati si sa nu faci pe desteptul, sa ai bunul simt sa-ti respecti cititorii;
-sa scrii corect gramatical si ortografic;
-sa raspunzi la intrebari si comentarii;
-sa vii mereu cu noutati, ceva ce nu a mai scris nimeni;
-fii TU, lasa cititorii sa te vada cum esti ca om, sa vada ca ai slabiciuni, nu esti perfect;
-invata in permanenta, fa schimbari, nu persista pe acelasi subiect la infinit;
-persevereaza, corecteaza greselile si nu le mai repeta;
-foloseste o tema care sa se potriveasca nisei tale, sa puna in valoare articolele;
-aseaza articolele pe categorii, vizibile, sugestive, usor de gasit;
- fii activ in media, comenteaza, da linkuri spre articolele tale, vorbeste cu oamenii;
-da linkuri spre alte bloguri cu articole similare, acest lucru te ajuta si te face cunoscut pe google;
-formeaza-ti o comunitate de fani, oameni care sa citeasca ce scrii si sa distribuie articolele tale;
-pune suflet, scrie cu drag, reciteste articolele mai vechi sau mai noi, corecteaza, da-ti singur feedback.
Cel mai important este sa-ti pese cu adevarat de ceea ce faci! Stabileste-ti de la inceput un obiectiv clar, SMART, gandeste-te ce vrei cu adevarat si nu te abate din drumul tau!
Hotaraste de la inceput ce vrei: bani, celebritate, sa fie doar un hobyy, sa fie ceva cu adevarat bun sau ceva asa, sa te afli-n treaba si sa te dai mare ca esti blogger. Stabileste-ti un target, in cat timp sa ajungi unde ti-ai propus, dar nu uita sa-ti stabilesti si modalitatea in care o vei face.
Daca vrei bani multi din blogging, nu te voi dezamagi. Dar mai intai investeste: munca, bani si mai ales dragoste. Cumpara o tema buna, Premium, cauta un specialist genial pe parte de IT(daca-l gasesti, recomandami-l si mie), cauta un hosting bun sau ia-ti un server personal.
Daca vorbesc in chineza si nu intelegi acesti termeni: server, hosting... e timpul sa inveti.
Nu e usor, dar nu este imposibil. Acum 1 an, o bloggerita cu vechime m-a repezit urat, mi-a spus ca multi isi fac blog si gata, vor sa ajunga-n varf. Dar mai intai ar trebui sa invete 2-3 ani, sa studieze intens, apoi sa-si faca blog.
M-am suparat atunci, penteu ca am o varsta si nu-s proasta, dar a avut o anumita dreptate. Ai nevoie sa inveti. Dar cel mai bine e sa inveti din mers, sa-ti faci blog pe o platforma gratuita- recomand Blogspot, pentru ca este extrem de simplu si de ieftin, chiar si cand treci pe domeniu propriu. Wordpress e intortochiat, scump si foarte atacat de hackeri. Daca stai 2-3 ani si inveti, o sa descoperi atunci cand iti faci blog ca multe le-ai invatat degeaba. Multe se schimba de la o zi la alta. Asa ca sfatul meu e sa inveti din mers. Pana cand nu esti prost, nu esti destept, asa ca invata din propriile greseli.
Si nu te astepta ca bloggerii vechi sa-ti dea sfaturi. Daca intrebi 100 de bloggeri, ma mir sa-ti raspunda mai mult de 20. Majoritatea te vor ignora, sau te vor repezi. Cei care-ti vor raspunde, pe un ton aparent amabil, ori iti vor da informatii gresite si te vor baga in ceata, ori iti vor spune ca nu se pricep, sau te vor lua prin invaluire si te vor trage de limba, sa vada ce stii tu. Doar 2-3 iti vor da sfaturi de bun simt.
Uite aici bloguri unde vei gasi informatii cinstite, oameni care-ti vor raspunde sincer, de la care am invatat si eu  enorm de multe lucruri:
-Gabriel Ursan- http://www.gabrielursan.ro/category/blogging/
-Florin Rosoga- http://florinrosoga.ro/blog/sfaturi-blogger-incapator/

 Sunt foarte multe lucruri de spus, dar atat momentan.
Voi scrie mai multe articole despre blogging, in care voi descrie amanuntit greselile pe care le-am facut si tot ceea ce am invatat.
Daca te intereseaza, urmareste-ma. Sau spune-mi despre ce anume sa scriu.


5 comentarii:

  1. Multumesc pentru informatii ,o zi buna!

    RăspundețiȘtergere
  2. buna! Imi place cum scrii iesti directa.Mi-ar place si mie dar nustiu daca sunt instare. Succes in continuare.

    RăspundețiȘtergere
  3. buna! Imi place cum scrii iesti directa.Mi-ar place si mie dar nustiu daca sunt instare. Succes in continuare.

    RăspundețiȘtergere
  4. Sunt bune sfaturile de mai sus, dar nu te fac neaparat sa devii un blogger de succes. Urmaresc multe bloguri extrem de bine puse la punct cu continut foarte bun si inca nu aduc bani bloggerului cat sa traiasca din asta!

    www.descude.com

    RăspundețiȘtergere
  5. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere

 
Toggle Footer