25.05.2015

 Spatiul virtual este plin de insulte si calomnii, de concurenta neloiala, certuri si lovituri josnice, pe la spate sau sub centura.

De cate ori nu am vazut cu totii articole sau conversatii intre diferite persoane, care denigrau si balacareau o firma sau o persoana fizica. S-a considerat ca spatiul virtual este privat, dar, de fapt, nu este :) .
 Calomnia si insulta sunt sanctionate de legile din Romania. Iar spatiul virtual este spatiu public, deci aveti mare grija ce vorbiti pe Facebook(Twitter, Google+, Instagram etc) de acum incolo!
Vineri a fost publicata in Monitorul Oficial Legea nr. 117/2015 privind combaterea concurentei neloiale.
Pescurt: orice veti spune de-acum incolo la adresa unui competitor, intra sub incidenta legii. Nu te mai poti purta ca pe ulita sau la usa cortului, sa barfesti si sa scuipi invective, pentru ca risti o amenda intre5.000 si 10.000 lei.
Vedeti aici documentul aparut in Monitorul Oficial.

Iar cine considera pana acum ca spatiul virtual(o pagina de FB) este domeniu privat, acum e definit clar ca spatiu public.
Citez din StartUp Cafe:
​Vremurile in care puteai face afaceri in stilul JR Ewing, prin denigrarea competitorilor si incercarea de a forta scoaterea lor de pe piata raspandind despre ei zvonuri neadevarate au trecut. Vineri a fost publicata in Monitorul Oficial Legea nr. 117/2015 privind combaterea concurentei neloiale. Sunt cateva modificari usoare aduse de acest act normativ care merita analizate. Una dintre modificari este si definitia notiunii de "persoana fizica". Aceasta reprezinta, in acceptiunea noii legi orice fost sau actual salariat/reprezentant al unei intreprinderi sau orice alta persoana care savarseste practici de concurenta neloiala. Intrucat si Facebook reprezinta un spatiu public (potrivit unei decizii a ICCJ), orice zvon lansat in mediul de socializare va poate costa pana la 10.000 de lei.

Asa ca mare-mare atentie!!!
Latraii e bine sa stea cu botul pe labe!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Toggle Footer