20.07.2015

De cateva zile vuieste media despre violul de la Vaslui. 7 baieti au violat o fata de 18 ani.

Nu voi da detalii mai mult sau mai putin sordido-picante, despre faptele petrecute. Au fost destule titluri mai mult sau mai putin pornografice, care au explicat cu lux de amanunte, spre deliciul(poate)multora.
Am citit un singur articol, cel din Adevarul. Nu am citit mai multe, mi-a fost suficient. Am fost cuprinsa de revolta, de manie. Daca as fi avut o putere, as fi castrat pe loc derbedeii aceia.  Dar....pentru ca nu am avut acea putere, am stat si m-am gandit mai bine si mi s-a facut mila. Da, mila. O mila imensa, atat pentru fetisoara aceea, pentru violatori(care sunt niste copii fara minte), si pentru familiile lor. Cu siguranta a fost multa grandomania pe baietii aceia, s-au intaratat unul pe altul, au vrut sa demonstreze cat de duri sunt, si smecheri, si.... Din pacate au demonstrat cat de prosti sunt si si-au distrus vietile.
Pentru ca, de fapt, toti sunt niste victime, toti si-au nenorocit viata. Nici unul dintre cei implicati nu va uita vreodata ce s-a intamplat atunci. Amintirile vor continua sa le macine sufletele, indiferent cate ore de psihoterapie vor face, indiferent ce pedeapsa vor primi.
Victime sunt si fata, si cei sapte violatori, si familiile lor. Cu totii vor purta de-acum o grea povara in suflete.
Am tot vazut ca se spune despre Vaslui ca este ...asa cum este, insulte de tot felul pentru oamenii din acel judet, pentru rudele violatorilor, instigare de violenta. Cu ce anume se va rezolva situatia deja existenta, daca vor fi violate rudele violatorilor sau violatorii? Va uita fata aceea? O va ajuta cu ceva?
Raspundeti voi!
Cred ca cel mai corect este ca legislatia Romaniei sa prevada pedepse mult mai mari pentru viol si pedofilie. Ceea ce este acum in Codul Penal este pur si simplu rahat cu apa rece. Romania este fieful pedofililor si al violatorilor, pentru ca nu exista o legislatie clara, pentru ca nu exista pedepse suficient de dure.
Ar trebui ca in scoli si la tv sa se faca o propaganda intensiva, o educare a tinerilor, adevarata. Ce inseamna viol, ce inseamna pedofilie? Pentru ca sunt strans legate.
Victima unui viol nu este o criminala! Este un om abuzat, care ramane marcat pe viata. In ce tara traim? Am vazut filmulete pe net cu femei lapidate(batute cu pietre pana la moarte) pentru ca au fost violate sau pentru ca voiau sa divorteze de sotii abuzivi. Asta se intampla in tarile musulmane, si multe voci s-au ridicat indignate. Da, pe buna dreptate.
Dar ceea ce se intampla cu o femeie violata, este tot o forma de lapidare. Femeia aceea(sau copilul) este pusa la zid si aratata cu degetul pentru toata viata. Am cunoscut astfel de cazuri si va spun sincer ca niciodata nu uita ceea ce se intampla.
Iar asta se intampla peste tot in lume, nu doar in Romania, asa ca nu vreau sa va aud ca avem o tara de rahat ...etc.

Ma alatur bloggeritelor din Romania, in campania Nu inseamna Nu.  Impreuna vom face ceva.

Va invit sa va alaturati si voi, sa schimbam ceva in Romania! Sa cerem legi mai drastice pentru viol si pedofilie, sa se faca educatie clara si in scoli, sa se stie ce inseamna!
Fotografia nu-mi apartine, este de pe net.
In antichitate, violatorii si pedofilii erau aspru pedepsiti: li se taia organul genital si erau lasati sa fie mancati de vii de sobolani.
Cam drastic totusi, dar.....hm.....




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Toggle Footer