28.02.2018

Sunt ortodoxa, credincioasa, dar nu sunt habotnica! Tin post uneori, dar fara sa ma laud cu asta, pentru ca e ceva intim, este ceva ce fac doar pentru mine, pentru corpul si sufletul meu.

Mi-e groaza cand incepe postul otodox, si asta pentru ca am un blog culinar si niste grupuri culinare.
Mai oameni buni, cele mai urate scandaluri si jigniri, paruieli feisbuchiste, le-am vazut in grupurile culinare. Multi dintre cei care tin post (sau asa se lauda ei, ca tin post), atrag atentia celorlalti ca e post, jignesc, ii fac pacatosi....
Pai cum sa tii post discret si sa nu te lauzi pe feisbuc? Toata lumea trebuie sa stie ca tii post, sa stea-n genunchi in fata ta, sa te laude, sa-ti ridice statuie. Ca doar esti MARELE CREDINCIOS si cat suferi tu tinand postul ala...Uoooof!
Nici preotii nu sunt de acord cu habotnicia - vedeti aici. 
Sa ne intelegem, nu sunt impotriva postului, dar ma deranjeaza la maxim ipocrizia si parada asta de credinta. Ca unii, daca nu se falesc si nu atrag tuturor atentia, nu se simt bine.
Si sa vedeti oftaturi si smiorcaieli, ca e post si e greu, ca vor retete de post...Serios?
Dar postul adevarat ortodox presupune dezlegare la ulei si vin doar in anumite zile, nu tot timpul. Si in nici un caz nu trebuie sa faci matul ghioaga cu vegetale, ci trebuie sa fii cumpatat in toate si mai ales, sa ai bun simt si sa-i respecti pe cei din jur.
Iar cand se termina postul, sa vedeti cati habotnici ajung pe la urgente, cu indigestii grave. Pentru ca se indoapa ca porcii, fara limite!
Prefer sa mananc putin si gustos, de post sau de dulce dupa cum am chef, dar fara sa ma laud, fara sa impun nimanui sa faca la fel ca mine.
Si niciodata nu am ajuns la urgente cu indigestii.
Pentru ca trebuie sa stii ce si cum sa mananci. Asta-i diferenta dintre om si porc!


1 comentarii:

  1. Felicitări,draga mea ! Ai dreptate , cei care vor să postească sunt liberi s-o facă ...Asta nu poate interzice cuiva ce și cum să posteze despre preparate culinare ,etc. Și-apoi mai e o vorbă :cui nu-i place, să nu se uite !

    RăspundețiȘtergere

 
Toggle Footer