09.05.2018

Mare atentie la medicul veterinar la care mergeti cu animalutele voastre!
Am cumparat acum ceva timp un papagal nimfa, din Petshop Auchan. Dupa cateva zile a murit.
Va dati seama ca am luat-o razna?

Nu pentru bani, desi nu platisem putin, ci pentru ca ne atasaseram de nimfa aceea si nu a fost mare bucurie s-o gasim moarta in colivie.
Am mers inapoi la petshop cu bonul fiscal, am spus ce s-a intamplat si fata de acolo ne-a dat un alt papagal. Ok, nu era vina vanzatoarei, era o fetita tare draguta de vreo 20 de ani.
Baiatul meu a spus ca e mai bine sa luam inca un papagal, sa nu se plictiseasca, sa aiba pereche. Ok, ce nu face mama pentru copilasul ei, nu-i asa? Am luat pereche.
Aveam acum fata si baiat, 2 nimfe superbe.
Dar...ca sa nu mai avem surprize, am zis sa mergem cu ei la veterinar, sa le faca un consult, sa fim siguri ca nu i-am luat bolnavi si pe astia.
Bun, ne interesam de un vet bun pentru pasari exotice. Mi se recomanda cabinetul dr Georgescu Dan, de pe str Cosbuc. Ok, suna baiatul pentru o programare.
Raspunde o dna foarte sictirita, repede baiatul, dar ii face o programare. Hm...
Va dati seama ca nu mi-a placut, dar am zis, hai sa vedem. O fi fost dna necajita cu ceva. Da, mi-a confirmat apoi medicul ca asa e felul ei, mai suparacioasa.
Prima bila neagra.
Am ajuns la cabinet, era o dna sau dra doctor tanara, foarte draguta., dr Voroncovschi A.  A consultat papagalii, nu stia care e fata si care baiat. Ok...Mi s-a comunicat ca doar crescatorii stiu acest lucru, medicul veterinat doar trateaza. (dr Dan Georgescu mi-a spus asta astazi, la tel).
A doua bila neagra.
Ni se da tratamentul pentru papagali, sfaturi de ingrijire. Aici a fost frumos.
1 bila alba.
La final intreb daca pot aduce si Totosii (cei 2 catei goldeni retriever ai nostri). Cautam un veterinar bun in Galati. Ii povestesc despre catei si o rog sa-mi dea ceva pentru deparazitare interna+externa. In Italia folosisem Advantix si le puneam pipeta in fiecare luna. Pentru deparazitare interna le dadea veterinara, venea mereu acasa si ii consulta si le facea tratamentul necesar.
Mi-a spus ca este ceva mult mai bun acum, si mi-a dat tablete. Se administreaza cate 2 tablete de fiecare, lunar: MILBEMAX.
Intreb iar: sunt pentru deparazitare interna si externa? Eu stiam ca se dau 2 produse diferite.
Daaaa, e cel mai bun si ofera cea mai bun protectie in acest moment.
Ok, cumpar pentru inca 3 luni pastilele minune.
Am plecat imediat la tara, de pe bac am sunat inapoi la cabinet: sigur pastilele sunt pentru deparazitare interna si externa?
-Daaaaa, sigur ca da!
Aici urmeaza un sac de bile negre!!!
Am plecat bun bazata ca vor fi bine protejati cateii mei. Eu daca ii am la tara, merg la padure mereu sau pe munte (in Dobrogea). Am nevoie de o protectie cat mai buna posibil pentru Totosii mei. Stiti cat de mult ii iubim.
VA DATI SEAMA CA AR FI AVUT PROTECTIE ZERO IMPOTRIVA CAPUSELOR SI TANTARILOR???????
Am aflat acest lucru la alt cabinet veterinar: Milbemax este doar pentru deparazitare interna!
Nicidecum pentru deparazitare interna si externa!
Am sunat acum la cabinet, am vorbit cu dr Dan Georgescu. Amabil, mi-a vorbit frumos, dar ...
Concluzia: EU SUNT VINOVATA CA NU AM STIUT CE SA CER! Daca am venit in Romania si vreau deparazitare, cum de nu stiu care sunt medicamentele respective??
Deci daca merg la cabinet veterinar, eu trebuie sa stiu ce medicamente sa cer, daca veterinarul greseste, e o problema de comunicare. Eu nu am inteles bine.
Deci, desi am intrebat, am revenit cu telefonul pentru confirmare...eu nu am inteles.

Concluzie: nu voi mai merge la acel cabinet. Cine vrea sa mearga acolo, ok. Dar trebuie sa stiti voi ce medicatie este necesara pentru animalutele voastre!
Pentru un veterinar, deparazitarea e ceva extrem de banal... Asta mi s-a comunicat, asta am patit, asta va spun si voua.
UPDATE:
Nu pot spune ca toti medicii veterinari de la acel cabinet nu sunt ok. Mi-a fost recomandat extrem de calduros cabintetul. Aceasta este experienta pe care am avut-o eu, exact asta am povestit.
Am fost la cabinet pe data de 27.04.2018.
UPDATE 2:
Am discutat si cu alti medici veterinari. MILBEMAX se administreaza doar cateilor care au sau sunt suspecti de dirofilaria, nu tuturor. Si se administreaza 1 data la 3 luni, nicidecum lunar asa cum mi-a recomandat acea individa!!! Practic eu le faceam ficatul praf la catei, medicamentul este extrem de puternic.
Vorba unui prieten: Te-a mirosit sau banuit ca ai bani (ca doar ai venit din Italia cu 2 golden retriever) si te-a belit de bani.
Da, ca sa ai un catel costa, iar ca sa ai 2 goldeni, te cam arde la buzunar. Asa ca m-a ars bine si si-a batut joc si de animalutele mele, si de meseria ei!
Va recomand sa ocoliti cabinetul acela!!!

V-am spus ca M-am intors definitiv in Romania, nu mai plec, dar nici nu voi accepta totul cu resemnare! Voi lua atitudine la tot ce e in neregula. Vocea mea se va auzi!

Acesta este Milbemax, am luat mai multe tablete. Dupa aceea am luat, de la alt cabinet, Bravecto. O sa va povestesc si de asta.


Next
This is the most recent post.
Postare mai veche

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Toggle Footer