16.09.2015

Azi am tot vazut pe net ca de-acum, gata, toti romanii din diaspora, conform noului Cod fiscal, sunt obligati sa plateasca statului roman o taxa.

Citez:
„Confirm faptul că persoanele cu rezidenţa fiscală în România, cu domiciliul în ţară, sunt obligate la plata acestei contribuţii calculată prin procentul de 5.5% x valoarea salariului minim pe economie, chiar dacă se află în străinătate. Contribuţia este de circa 67 de lei/lună, corespunzător sumei de 792 de lei pentru un salariu minim pe economie din 2016 de 1200 de lei”, a declarat Adrian Benta, consultant financiar, citat de HotNews.ro.
„Articolele 180-182 din noul Cod Fiscal impun plata unei contribuţii la asigurările de sănătate de către persoanele fizice ce nu realizează venituri şi nici nu sunt scutite de plata contribuţiei de sănătate prin efectul legii. Este vorba de minorii sau doamnele însărcinate care nu au venituri. În acest sens, cetăţenii români care îşi păstrează rezidenţa fiscală în ţară sunt în sfera contribuţiei la această asigurare de sănătate. În esenţă, legea nu se adreseaza numai acestor categorii de persoane ci şi altor persoane, cum ar fi cele neasigurate, dar care încasează venituri la negru, agricultorilor care nu îndeplinesc condiţia de a fi impozitati prin tranşe de venit sau persoanelor casnice ce nu sunt coasigurate”, a spus Adrian Benta.
De remarcat, că prin Ordinul 84/2012, cetăţenii români ce se află în străinătate o perioadă estimată la mai mult de 183 de zile au obligaţia să depuna la ANAF declaraţii privind rezidenţa fiscală.
Adica, stati putin ca nu-nteleg, ca eu sunt mai grea de cap. Va rog sa-mi explicati voi: pe baza carei legi umane sau inumane, romanii care muncesc ,,afara" trebuie sa plateasca si in Romania sanatatea?? Din salariu se retin clar darile catre statul in care locuiesti: impozit, sanatate, pensie etc... De ce un roman trebuie sa plateasca sanatate a de 2 ori: 1 data in tara in care lucreaza si a doua oara pentru Romania?
Care e logica aici fratilor? Eu n-o gasesc deloc! Deci faptul ca esti cetatean roman e un privilegiu si trebuie platit?
Dar asistatii sociali din Romania, dar cei care nu lucreaza deloc in Romania, sau cei care muncesc in Romania, platesc taxa pe sanatate de 2 ori?
Daca nu ma tratez in Romania deloc, de ce platesc? Ce prevad legile UE? Pe baza a ce anume au fatat astia asa o lege senzationala???
Pentru asta si-au facut guvernantii pensii atat de mari si atatea drepturi fantastice? Ca sa screama astfel de legi mirobolante?
Pai daca toti romanii din diaspora vor fi fortati sa plateasca taxa asta, va fi un exod si mai mare. Sa vedeti cati romani vor renunta la cetatenia romana!
Este exact taxa pe respirat, oameni buni! Mai urmeaza sa ne mai puna taxe pe basit, tusit, stranutat, sex facut sau nefacut-pai la aia care nu fac sa plateasca dublu, da?
...si tot asa...
Ce parere am eu?
Sa-mi bag picioarele si m-am scarbit complet! Eu, aia romanca devotata, da. Imi bag picioarele si merg sa-mi schimb cetatenia.
Asta este un atentat la bunul simt elementar, e jaf la drumul mare. Refuz sa ma mai intorc in Romania.
 De-acum nu vom mai fi romani, vom fi apatrizi!

Punct!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Toggle Footer