25.08.2016



Ieri au fost cutremure mari in Italia, am povestiti AICI. Au fost distruse case si masini, au murit peste 200 de oameni, o tragedie cumplita, greu de povestit. Multumim lui Dumnezeu ca noi nu am patit nimic.
Dar, va povesteam despre rasismul italienilor si despre felul in care se poarta cu strainii. Pentru ca nu-i deloc usor si atat de idilic sa traiesti printre italieni. 

Am vazut postarea asta pe pagina unei prietene virtuale si tare bine mai zugraveste ceea ce este cu adevarat in Italia. I-am cerut permisiunea sa public textul, dar m-a rugat sa-i trec doar initialele. 
Repet: nu e scris de mine, eu am preluat totul de la O.T. 


,,Azi am avut parte de o mare lectie de viata. Dupa munca ma opresc la Posta sa platesc o factura. In fata mea, un chinez retrage din cont 3000€ si-i spune aleia de la ghiseu ca vrea sa-i doneze pentru cei din zona afectata de cutremur. Tipa ii spune ca de la Posta nu se poate si nu stie cum poate sa il ajute. Il mai si intreaba daca vrea sa-i doneze cuiva in particular ??? sau asa in general, pentru toata lumea 
😁😁😁.Atunci nu mai rezist si ma bag in seama, spunand encefalopatei ca Protectia Civila a pus la dispozitie conturi pentru donatii si sa intre pe pagina lor sa caute. Mecla obosita imi raspunde ca internetul lor nu poate fi folosit in interesul clientilor 😁😁😁. Il iau pe chinez de o aripa, intru eu in internet, caut nr de cont si ii arat. Printre diversele optiuni era si un cont postal si-i arat creaturii de la ghiseu ca se poate si de la ei. Aia imi latra ca nu stie daca se poate. Deci ma intreb ca proasta...vezi ca unu' vrea sa ajute natia ta si tu nu vrei???? Ori esti proasta, ori esti proasta. Chinezul era saracul perplex, ca nu intelegea mare branza. Ii spun martaloagei sa cheme responsabila. Vine aia, ii explic situatia, la care spune ca stie, ca a primit circulara cu conturile si a dat-o si angajatilor. O anunt ca dereglata de la ghiseu nu stie un rahat si mergem impreuna la ea. Aia, vizibil deranjata de insistenta mea, se intoarce spre responsabila ei si spune: ,,Astia mai bine ar face altceva cu banii. Italienii nu vor banii lui". Sa cad jos. Responsabila s-a albit la fata. A ridicat-o pe aia de pe scaun si a facut ea tranzactia multumind chinezului. 
Sa ma cac pe ei rasisti !!!!!!""

O.T. 



Daca ati avut experiente placute sau mai putin placute, va rog sa ne povestiti si voi. Astfel de lucruri se intampla zilnic! Haideti sa spunem adevarul, daca e bine sau nu in afara! Avem parte si de bine si de rau, de oameni buni sau nu. 
Sa povestim totul!


Update:
Limbajul este al doamnei O.T., nu al meu, eu doar am citat spusele d-ei. Nu sunt de acord cu limbajul acesta, dar nici doamna O.T. nu-l foloseste in mod frecvent. Pur si simplu a fost scoasa din minti de nesimtirea si aroganta individei de la ghiseu. Daca nu locuiti in Italia, chiar nu aveti de unde sti cum se comporta unii italieni: cumplit!!!! De cate ori nu ati injurat ingrozitor atunci cand ati fost scosi din minti?
Cutremurele au fost ingrozitoare, urmarile sunt cumplite, iar cand cineva vrea sa ajute, este respins pe motiv ca e strain?? Cum sa n-o faci in tot felul pe individa aia?
Nu toti italienii sunt la fel, sunt si multi oameni buni printre ei. Dar majoritatea sunt rasisti si o recunosc chiar ei. Esti tratat cu aparenta amabilitate, dar cand intorci spatele, imediat pe fetele lor apare o grimasa. Esti strain in tara lor, esti mai prejos decat oricine. 

Update 2:
Asta voiam sa subliniez in articol: faptul ca individa de la ghiseu nu voia sa primeasca banii strainilor, desi erau pentru sinistratii de la cutremur. Romanca, doamna O.T. a fost atat de revoltata si de enervata, incat a rabufnit. Urat, da, cu un limbaj nu prea elegant, dar individa aceea merita pur si simplu sa fie pocnita. Daca nu ati avut de-a face cu aroganta si nesimtirea italiana, cu rasismul lor, nu are rost sa va mai spun nimic. Deci un strain voia sa doneze bani pentru saracii oameni ramasi fara munca de o viata si cercopiteca aia refuza complet! Cum sa nu te enervezi? Vrei sa ajuti si nu ti se permite? Eu am scris povestile de viata ale multor romani din strainatate, cu bune si cu rele, unii au avut noroc de oameni buni si munca buna, altii nu. Eu spun totul, adevarat, cu cuvintele oamenilor. Nu sunt jurnalista, nu interpretez nimic. Spuneti-va si voi pataniile, bune sau rele. Va astept mesajele in privat. Pot da numele vostru sau doar initialele, cum vreti.

















1 comentarii:

  1. am lucrat acum 10 ani in italia...a fost o experienta grea...aveam grija de doi batrani..barbatul avea 84 iar femeia 82 ..am fost angajata pt a o ajuta pe batranica,care avea altzaimer de la 61 de ani...era complet leguma,cu mintea ratacita...eu o ridicam,o spalam,ii dadeam sa manance,o culcam,etc...batranul era"autosuficient" imi zisese fata lor cand m-a angajat...doar ca am constatat foarte repede ca aveam mai mult de lucru din cauza lui si nu a doamnei...din prima seara mosul s-a dat la mine...m-a luat in brate,ma strangea in brate tare...eu tocmai cu cateva minute inainte ii spusesem ,cu respect,ca era de varsta tatalui meu..daca ar mai fi trait...asa ca drept multumire,s-a gandit sa-mi faca un "bine" si cand a vazut ca eu nu ma las mozolita de el,s-a tras inapoi si cu mainile in solduri,mi-a zis rastit ca ce cred,ca vrea sa ma pupe pe gura??!!..nu!,ca vrea doar sa ma linga putin "acolo"...si mi-a aratat din barba locul...adica acolo jos...ce sa va mai spun...am plans toata noaptea si m-am gandit ce ar trebui sa fac...?sa ma intorc in tara?..dupa ce am baut 2000 de kilometrri..?asa ca am strans din dinti si am incercat sa fiu tare...asa am ramas 8 luni acolo...as putea spune multe lucruri urate despre cum am fost tratata...dar,acum ma bucur ca nu mai trebuie sa indur umilintele acelea (de exemplu,mosul facea treaba mare si NICIOIDATA nu tragea apa...si ,ca din greseala,aproape de fiecare data, era mai mult caca pe langa decat in WC..in aceste 8 luni nu a facut NICIODATA dus...aveau doar dus...dar oricum,nu il folosea...doamnei in schimb in fiecare joi ii faceam dus ,iar zilnic ii faceam dimineata toaleta la pat...si alte cele ..as putea povesti multe,dar nu mai vreau sa-mi amintesc...)va multumesc pentru rabdare...si ,daca considerati ca am spus lucturile prea "direct",va rog sa nu publicati acest text...va doresc multa sanatate si bucurii ..si sa nu puneti la suflet rautatile unor oameni ...

    RăspundețiȘtergere

 
Toggle Footer